logo VKT
08.06.2022
(Pre)živeti sodobno negotovost-delavnica in predavanje prof.dr. Marka H. Freestona, 10 in 11.11.2022

Društvo za vedenjsko in kognitivno terapijo Slovenije v okviru praznovanja 25.letnice organizira dvodnevno izobraževanje, na katerem se bomo posvetili terapevtskemu delu z negotovostjo.

 

V obdobju pandemije se je poleg dejanske grožnje kot pomemben dejavnik anksioznosti izkazala negotovost glede prihodnosti. Tekom izobraževanja bodo predstavljeni trije uveljavljeni modeli, ki tvorijo okvir za razmišljanje o tem, kako grožnja in negotovost prispevata k stiski ter katere so najpomembnejše terapevtske naloge za podporo ljudi pri spoprijemanju z negotovostjo. Poleg aktualnega konteksta pandemije je model pomemben za vsako situacijo z elementi grožnje in negotovosti (resna bolezen, oskrba dementne osebe, cepljenje, dolgotrajni covid, podnebne spremembe, geopolitična negotovost ipd.). 

 

Mark H. Freeston, profesor klinične psihologije na univerzi v Newcastlu in vodja raziskovalne ekipe UNiCORN, se svojo celotno poklicno kariero posveča razvoju in preizkušanju različnih modelov in terapevtskih pristopov za zdravljenje obsesivno-kompulzivne motnje in generalizirane anksiozne motnje. Zadnje desetletje se usmerja predvsem na raziskovanje tolerance na negotovost, ki je vse bolj prepoznana kot transdiagnostična ranljivost in pomemben vzdrževalni dejavnik.

 

Več podrobnosti o vsebini izobraževanja lahko preberete v prilogi, prijave sprejemamo do zapolnitve mest oz. najkasneje do 1.11.2022.

Izpolnjeno prijavnico pošljite na naslov društva: dvktslovenije@gmail.com.

 

Lepo vas pozdravljamo in se veselimo, da se ponovno snidemo osebno - upamo v čim večjem številu!

Ekipa DVKT.Drustvo-vkt.org © 2022 :: vse pravice pridržane :: all rights reserved :: izdelava strani   inštrukcije, inštrukcije matematike, inštrukcije angleščine, inštrukcije fizike, inštrukcije kemije, jezikovni tečaji, tečaji angleščine, tečaji nemščine, tečaji francoščine, rešene vaje, rešene naloge, vaje in naloge z rešitvami