logo VKT


OBVESTILO - Osebnostne motnje, večni terapevtski izziv
 
Pozdravljeni,
 
prijave za dvodnevno izobraževanje OSEBNOSTNE MOTNJE - večni terapevtski izziv, ki bo potekalo 12. in 13.11. 2020 v Ljubljani so začasno ustavljene, saj so vsa mesta zapolnjena. V primeru, da bo izobraževanje potekalo preko spleta, bomo sprejemali naknadne prijave.
 
Hvala za razumevanje.
 
več »


EABCT - kongres 2020, pomembno obvestilo
 
Pozdravljeni,
letošnji evropski kongres VKT naj bi pod okriljem EABCT potekal v začetku septembra v Atenah. Ob tej priložnosti naj bi se svečano obeležilo tudi 50. obletnico EABCT-ja.
 
Glede na aktualne razmere v svetu so organizatorji sprejeli odločitev, da bo kongres "izveden v spletni obliki". Spremenjeni obliki so prilagodili tudi višino kotizacije. Poleg nižje kotizacije nas tovrstna oblika izvedbe razbremeni tudi potnih stroškov in stroškov namestitve.
 
Več informacij o kngresu lahko pridobite na spletni strani organizatorjev: eabct2020.org.
 
Izkoristite ponujeno priložnost in bodite del kongresnega dogajanja!
 
Lep pozdrav,
ekipa DVKT
 
več »


OBVESTILO - Razpisi
 
Obveščamo vas, da bosta oba razpisa zaradi odpovedi ppmladanskih srečanj objavljena jeseni. Razpis za Praktikum I bo objavljen novembra, razpis za Praktikum II pa v začetku oktobra. 
 
Lep pozdrav,
ekipa DVKT
 
več »


Nadaljevanje Praktikuma I
 
Pozdravljeni,
 
žal so razmere onemogočile običajen potek naših rednih srečanj, med drugim tudi izobraževanje na Praktikumu I. Z veseljem vam sporočamo, da so znani novi termini za nadaljevanje izobraževanja, najdete jih sicer pod zavihkom Izobraževanja/Praktikumi, hkrati pa jih objavljamo tudi tukaj:
 
- petek, 11.9.
- sobota, 12.9.
- sobota, 19.9.
- sobota, 26.9.
 
Lepo vas pozdravljamo in se veselimo ponovnega snidenja,
ekipa DVKT.
 
več »


Vedenjske in kognitivne strategije za ohranjanje duševnega zdravja v času pandemije
 
V Društvu za vedenjsko in kognitivno terapijo Slovenije smo v sodelovanju s Svetovno konfederacijo za vedenjske in kognitivne terapije (WCCBT) pripravili prispevek o kognitivno-vedenjskih strategijah za ohranjanje in izboljšanje duševnega zdravja med pandemijo koronavirusa COVID-19, ki vključuje konkretne nasvete in uporabne informacije, kako se odzvati na aktualno situacijo. Podrobnosti si lahko ogledate tudi tukaj.
 
Upamo, da vam bo v pomoč.
 
Lepo vas pozdravljam,
 
Špela Hvalec
predsednica DVKT Slovenije
 
več »


Psihološka obzorja - KVT pri otrocih in mladostnikih
 
Z veseljem vam sporočamo, da je izšla nova številka Psiholoških obzorij (http://psiholoska-obzorja.si/), v katerih je zbranih kar sedem prispevkov, ki predstavljajo uporabo vedenjsko-kognitivne terapije pri delu z otroci in mladostniki. Poleg glavnega urednika Luke Komidarja sta pri nastajanju te številke pomembno vlogo odigrala gostujoča urednika - Jana Kodrič in Peter Janjušević, recenzije pa so opravile Nada Anić, Ivanka Živčić Bećirević in Meta Shawe Taylor.
 
Vsem avtoricam, recenzentkam in urednikoma se v Društvu za vedenjsko in kognitivno terapijo Slovenije zahvaljujemo za pomemben doprinos k zapolnjevanju vrzeli na področju literature s področja uporabe KVT za otroke in mladostnike.  
 
Verjamem, da bo tematsko obarvana številka Psiholoških obzorij našla svoje bralce tako med edukanti kot tudi izkušenimi kognitivno - vedenjskimi terapevti. 
 
Špela Hvalec,
predsednica DVKT Slovenije  
 
več »


Obvestilo glede novih izvedb Praktikuma I in Praktikuma II
 
Spoštovani,

zainteresirane za vpis v Praktikum I obveščamo, da bo ta objavljen septembra ali oktobra. Razpis za Praktikum II pa bo objavljen junija.

Lep pozdrav,

ekipa DVKT.

 

 
več »


ODPOVEDANO! Mednarodna konferenca »Novi izzivi za nove generacije« v Zagrebu
 
ODPOVEDAN DOGODEK! Hrvaško društvo za vedenjsko-kognitivne terapije (HUBIKOT) in Oddelek za psihologijo na Fakulteti za humanistične in družbene vede v Zagrebu organizirata mednarodno konferenco o vedenjsko-kognitivnih terapijah za otroke in mladostnike z naslovom »Novi izzivi za nove generacije«, ki bo potekala v  Zagrebu od 9. do 11.7. 2020.

Cilj mednarodne konference je združiti in povezati strokovnjake, ki preučujejo vedenjske in kognitivne pristope pri preprečevanju in zdravljenju različnih duševnih motenj otrok in mladostnikov. Poseben poudarek bo namenjen izzivom odraščanja v novem tisočletju.

Na konferenci bodo kot predavatelji sodelovali tudi priznani strokovnjaki iz Slovenije.

Informacije o prijavi najdete na spletni strani: https://cbtca2020.ffzg.unizg.hr.

 
več »


Novi knjižici v pomoč strokovnjakom na področju VKT otrok in družin
 
V letu 2018 smo tudi izdali dve knjižici (njihova avtorica je članica in akreditirana VKT terapevtka Anica Gorjanc Vitez), ki bodo v pomoč tistim, ki svoje terapevtske storitve ponujate otrokom in njihovim staršem. Obe knjižici z naslovom: »Čmrljev klub« (osredotoča se na težave otrok z ADHD) in »Tinine zvezdice« (obravnava težave z anksioznostjo) sta tudi na voljo v našem tajništvu. Zato le pišite na naš spletni naslov: info@drustvo-vkt.org in poslali vam bomo potrebne podatke za nakup.
 
več »


prost dostop do Zbornika I in II
 
Spoštovani člani in ostali zainteresirani -
 
v povezavah, si lahko naložite pretekla zbornika prispevkov, s katerima smo pričeli dolgoletno strokovno pot znotraj slovenskega Društva za VKT Slovenije: Zbornik I in Zbornik II.
 
Hvala vsem, ki nas podpirate, ekipa DVKT
 
več » 
1 2
   
 
Drustvo-vkt.org © 2020 :: vse pravice pridržane :: all rights reserved :: izdelava strani   inštrukcije, inštrukcije matematike, inštrukcije angleščine, inštrukcije fizike, inštrukcije kemije, jezikovni tečaji, tečaji angleščine, tečaji nemščine, tečaji francoščine, rešene vaje, rešene naloge, vaje in naloge z rešitvami