Izpit iz PII

RAZPIS IZPITA IZ DRUGE STOPNJE USPOSABLJANJA IZ VEDENJSKIH IN KOGNITIVNIH TERAPIJ

IZPIT OB ZAKLJUČKU PRAKTIKUMA II
Praktikum II v okviru tristopenjskega usposabljanja iz vedenjskih in kognitivnih terapij se zaključi z izpitom, ki je sestavljen iz teoretičnega in praktičnega dela. Društvo izdaja potrdila o zaključeni stopnji izobraževanja le po uspešno opravljenih obeh delih izpita. Uspešno opravljen izpit je pogoj za nadaljevanje usposabljanja na naslednji – supervizijski stopnji (Praktikum III).

Teoretični del izpita se izvede v obliki celodnevnega srečanja. Sestavljen je iz treh delov: (1) vprašanja izbirnega tipa, (2) esejska vprašanja in (3) vprašanja v zvezi s primeri, ki jih v pisni obliki slušatelji dobijo na samem izpitu. Vprašanja pokrivajo vse tematike, ki so vključene v program druge stopnje usposabljanja (pri sestavi izpita se zajame vse tematike, ki so bile obravnavane v okviru 18. izvedbe PII, ki je potekal v času od januarja 2023 do oktobra 2024).

Praktični del izpita obsega avdio ali video dokumentiran potek evalvacijskega srečanja, ki vključuje vedenjsko-kognitivni intervju.

Pisne priloge posnetku so:
- celotna shema predstavitve primera (osnovni podatki, ocena indikacij, konceptualizacija primera, cilji, potek seans, evalvacija …),
- osebna refleksija celotne terapije oddanega primera in oddanega srečanja,
- transkript, če posnetek ni razumljiv.

V oddanem posnetku, ki je omejen na 30 minut, zajamete tisti del srečanja, ki je najbolj relevanten in najbolje predstavlja vaše terapevtske veščine. Posnetek in pisne priloge lahko oddate na zvočnem nosilcu (USB ključek) na dan teoretičnega dela izpita ali jih pošljete preko spletnih aplikacij, npr. we transfer.
 
Pomembno opozorilo:
Za oddajo izpitnega posnetka in pisnih prilog imate časa največ 4 mesece po teoretičnem izpitu, torej do 18. 5. 2025. Po tem datumu teoretični izpit zapade in ga je potrebno opravljati ponovno.
Kandidati ste sami odgovorni za pridobitev pisnega informiranega soglasja za oddajo posnetka seanse za potrebe izpita. Pisnega soglasja ne oddajate kot prilogo, temveč ga hranite pri sebi. Poskrbeti morate tudi, da niti na oddanem posnetku niti v pisnih prilogah ne bo informacij, ki bi lahko razkrile identiteto osebe, s katero ste izvedli srečanje na posnetku.
 
KRAJ IN TERMIN IZVEDBE TEORETIČNEGA IZPITA IZ PRAKTIKUMA II
M hotel,
Derčeva ulica 4,
1000 Ljubljana
 
Sobota, 18. 1. 2025, ob 9. uri

POGOJ ZA PRISTOP K IZPITU IZ PII
K izpitu lahko pristopijo vsi udeleženci zadnje in preteklih izvedb Praktikuma II, ki imajo izpolnjene vse študijske obveznosti (domače naloge, seminarske naloge v primeru izostankov) in so bili na Praktikumu II prisotni v zahtevanem obsegu (največ dva izostanka, za katera je bila napisana in oddana seminarska naloga).

CENA IN PLAČILO IZPITA IZ PII
Cena celotnega izpita je 220 EUR z vključenim DDV.

Znesek se plača po naslednji shemi: plačilo za teoretični del izpita (110 EUR z vključenim DDV) na podlagi računa, ki bo izdan po izpitu; plačilo za praktični del izpita (110 EUR z vključenim DDV) na podlagi računa, ki bo izdan po tem, ko bo ocenjevalec/ka podal/a oceno s pisno povratno informacijo. Čas od oddaje posnetka do prejema ocene je okvirno dva meseca. Po plačilu celotne kotizacije za izpit vam bo Društvo za vedenjsko in kognitivno terapijo Slovenije izdalo uradno potrdilo o uspešno opravljenem izpitu.

ZBIRANJE PRIJAV IN DODATNE INFORMACIJE
Na izpit iz PII se lahko prijavite preko spletne povezave: https://www.drustvo-vkt.org/prijava-na-izpit-pii.html
 
Za izvedbo izpita je potrebno zadostno število prijav (najmanj 20).
Prijave bomo sprejemali do 5. 1. 2025.

Za dodatne informacije se lahko obrnete na društveni elektronski naslov dvktslovenije@gmail.com.
 
dr. Špela Hvalec, univ. dipl. psih., spec. klin. psih., predsednica DVKT
 

 
   
Izdelava: MMstudio
X zapri Na spletnih straneh drustvo-vkt.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.
Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.